lauantai 4. kesäkuuta 2016

Pekonihillo

Söin torstaina Naughty Brgrissa älyttömän hyvän hampurilaisen, jossa oli yhtenä täytteenä pekonihilloa. Ja kun huomenna on tarkoitus grillata kanapihvit hamppareita varten, täytyihän sinne väliin koettaa tehdä itsekin pekonihilloa. Ja tästä tuli juuri niin herkullista kuin oletinkin. En malta odottaa huomisia hampurilaisia!



Ainekset:
340 g pekonia
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl valmista kahvia
½ dl vaahterasiirappia
2 rkl balsamicoa

Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista pekonit kuivalla pannulla rapeiksi. Siirrä lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Paista sipuleita pekonirasvassa n. 5 minuuttia niin, että sipulit saavat väriä ja pehmenevät. Varo polttamasta.

Laita pekonit ja sipulit kattilaan. Lisää joukkoon sokeri, kahvi, siirappi, balsamico ja sinappi. Keitä miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia. Tarjoa hillo lämpimänä tai haaleana, pekonirasva kovettuu kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti