torstai 2. kesäkuuta 2016

Feta-pastasalaatti

Ehkä vähän mitäänsanomaton salaatti. Ei tästä nyt varsinaisesti mitään valittamista ole, mutta eipä tämä kyllä jää mieleenkään erityisen hyvänä.



Ainekset:
30 g aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl auringonkukkaöljyä (tomaattien öljyä)
1 rkl sitruunamehua
5 dl keitettyä pastaa (esim. pipe rigate)
½ punasipulia / 2 kevätsipulia
1 kurkku
85 g fetaa
250 g kirsikkatomaatteja
2 dl tuoretta basilikaa
200 g (jää)salaattia

Puolita aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaatit, öljy ja sitruunamehu pastan joukkoon. Voit tehdä tämän jo tarjoamista edeltävänä päivänä, jos pastaa on jäänyt yli. Anna pastan maustua jääkaapissa.

Kuori ja leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi puolirenkaiksi tai kevätsipuli muutaman millin pätkiksi. Paloittele kurkku ja valutettu juusto.

Sekoita sipulit, kurkku, juusto ja kirsikkatomaatit pastan joukkoon. Jos tomaatit ovat isoja, puolita ne.

Jätä muutama basilikanlehti koristeeksi ja suikaloi loput terävällä veitsellä. Suikaloi myös jääsalaatti. Sekoita salaatti ja basilika pastasalaatin joukkoon.

Kumoa feta-pastasalaatti tarjoilukulhoon ja koristele basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti