Ehkä vähän mitäänsanomaton salaatti. Ei tästä nyt
varsinaisesti mitään valittamista ole, mutta eipä tämä kyllä jää mieleenkään
erityisen hyvänä.
Ainekset:
30 g aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl auringonkukkaöljyä (tomaattien öljyä)
1 rkl sitruunamehua
5 dl keitettyä pastaa (esim. pipe rigate)
½ punasipulia / 2 kevätsipulia
1 kurkku
85 g fetaa
250 g kirsikkatomaatteja
2 dl tuoretta basilikaa
200 g (jää)salaattia
Puolita aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaatit, öljy ja
sitruunamehu pastan joukkoon. Voit tehdä tämän jo tarjoamista edeltävänä
päivänä, jos pastaa on jäänyt yli. Anna pastan maustua jääkaapissa.
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi puolirenkaiksi tai
kevätsipuli muutaman millin pätkiksi. Paloittele kurkku ja valutettu juusto.
Sekoita sipulit, kurkku, juusto ja kirsikkatomaatit pastan
joukkoon. Jos tomaatit ovat isoja, puolita ne.
Jätä muutama basilikanlehti koristeeksi ja suikaloi loput
terävällä veitsellä. Suikaloi myös jääsalaatti. Sekoita salaatti ja basilika
pastasalaatin joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti