lauantai 11. kesäkuuta 2016

Rapeat bataattiranskalaiset

Toinen kokeilu bataattiranskalaisten kanssa. Minä en niin välitä siitä, ovatko ranskikset rapeita vai eivät. Melkein tykkäsin enemmän niistä ensimmäisistä bataattiranskalaisista. Mutta eivät nämäkään huonoja ole.



Ainekset:
1 bataatti
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa

Kuori bataatit ja pilko niistä sopivan kokoisia tikkuja. Laita bataattitikut kulhoon, ja peitä ne kylmällä vedellä. Anna tikkujen olla vedessä ainakin tunnin ajan.

Kaada maissitärkkelys muovipussiin. Valuta bataatit siivilässä. Kaada bataatit muovipussiin maissitärkkelyksen kanssa ja ravistele pussia, niin että maissitärkkelystä tarttuu joka puolelle.

Kaada bataatit leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljy. Mausta suolalla. Sekoita vielä bataatteja käsin, jotta öljy ja suola leviävät joka puolelle.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti