torstai 23. kesäkuuta 2016

Vesimeloni-feta-avokado-pinaattisalaatti

Tein päivän kanakastikkeen kanssa tätäkin suuremman satsin, jotta sitä riittää myös illan grillimakkaroiden kaveriksi. Jotenkin odotin tältä salaatilta enemmän, oli yllättävän mautonta. Mutta ehkä se muutaman tunnin seistyään on saanut myös lisää makua.



Ainekset:
140 g tuoretta babypinaattia
400 g:n pala vesimelonia
1 iso kypsä avokado
1 rkl limettimehua
100 g fetaa
1 dl pekaanipähkinöitä
kourallinen tuoretta basilikaa
6-8 tuoretta mintunlehteä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
1 tl suolaa

Asettele pinaatinlehdet laakealle tarjoilulautaselle tai –vadille. Leikkaa vesimeloni suupaloiksi. Lisää palat pinaatin päälle. Halkaise avokado, poista kivi. Nosta hedelmäliha lusikalla kuorestaan ja kuutioi se. Ripottele limetinmehu avokadopalojen päälle. Pyöräytä palat mehussa ja nostele sitten salaatin päälle.

Murustele feta salaattiin. Rouhi pekaanipähkinöitä hieman veitsellä ja ripottele salaatin päälle. Hienonna tuoretta basilikaa ja minttua, ripottele pinnalle.

Yhdistä kastikkeen ainekset pienessä kulhossa tai lasissa. Valuta kastike salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti