keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Uunirisotto

En muista vielä koskaan syöneeni huonoa risottoa. Eikä tämäkään ollut poikkeus. Ei mitenkään erikoista, mutta oikein hyvää perusevästä.



220 g kalkkunapekonia
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
8 ½ dl kasvislientä
2 ½ dl pakasteherneitä
75 g parmesaaniraastetta

Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa pekoni n. 1 cm:n suikaleiksi. Kuori ja silppua sipuli.

Kuumenna öljy uunipadassa keskilämmöllä. Lisää pekoni ja sipuli ja kuullota, kunnes pekoni on rapeaa, noin 6-8 minuuttia.

Lisää riisi ja kuullota noin 30 sekuntia. Lisää kasvisliemi ja sekoita hyvin. Peitä pata kannella ja laita uuniin 25 minuutiksi.

Ota pata uunista ja nosta liedelle. Lisää herneet ja kuumenna sekoitellen keskilämmöllä, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin ja riisi on mehevää.

Sekoita parmesaaniraaste riisin joukkoon. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti