En muista vielä koskaan syöneeni huonoa risottoa. Eikä
tämäkään ollut poikkeus. Ei mitenkään erikoista, mutta oikein hyvää
perusevästä.
220 g kalkkunapekonia
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
8 ½ dl kasvislientä
2 ½ dl pakasteherneitä
75 g parmesaaniraastetta
Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa pekoni n. 1 cm:n
suikaleiksi. Kuori ja silppua sipuli.
Kuumenna öljy uunipadassa keskilämmöllä. Lisää pekoni ja
sipuli ja kuullota, kunnes pekoni on rapeaa, noin 6-8 minuuttia.
Lisää riisi ja kuullota noin 30 sekuntia. Lisää kasvisliemi
ja sekoita hyvin. Peitä pata kannella ja laita uuniin 25 minuutiksi.
Ota pata uunista ja nosta liedelle. Lisää herneet ja
kuumenna sekoitellen keskilämmöllä, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin ja
riisi on mehevää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti