torstai 30. kesäkuuta 2016

Lämminsavulohikastike

Olipa taas hyvää. Kastike oli juuri sopivan pehmeää ja kermaista ja kalaisaa. Maistui loistavasti uusien perunoiden kaverina.



Ainekset:
3 kananmunaa
100 g maustekurkkua
300 g lämminsavustettua kirjolohta
150 g crème fraîchea
2 rkl maitoa
2 rkl sinappia
1 tl sokeria
suolaa
1 dl tilliä hienonnettuna
Koristeeksi
1 kananmuna

Keitä kastikkeeseen ja koristeeksi tulevat munat koviksi eli noin 7 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.

Hienonna munat joko haarukalla tai veitsellä. Silppua myös kurkku. Poista lohesta nahka ja paloittele lohi.

Sekoita crème fraîchen joukkoon maito, sinappi, sokeri, suola ja hienonnettu tilli. Lisää joukkoon lohi, kananmunat ja kurkku. Koristele pinta kananmuna- ja kurkkusilpulla. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti