maanantai 20. kesäkuuta 2016

Suklaakuutiot

Kummallista, miten hyvien ainesten maku kertautuu, kun ne yhdistetään keskenään. Näissä leivoksissa on kaikki ainekset sellaisia, jotka ovat jo yksinään hyviä – jotenkin kummasti yhdistettynä niistä tulee vieläkin parempia. Suosittelen kokeilemaan, yksinkertainen ja todella hyvä jälkkäri. Taitavammalla näpertelijällä voisi olla jopa näyttäväkin.



Ainekset:
4 rkl appelsiinimehua
pala ohutta sokerikakkupohjaa (käytin puolukka-valkosuklaamuffinssia)
1 dl kermaa
1 dl (suklaa)jäätelöä
16 After Eight –suklaakaramellia
4 mansikkaa

Leikkaa kakkupohja suklaakaramellien kokoisiksi leivospohjiksi ja kostuta mehulla. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja laita pursottimeen.

Leikkaa jäätelöstä 4 palaa leivospohjien päälle.

Pursota jokaisen suklaakaramellin keskelle kermaa ja paina karamellit seiniksi täytteen ympärille. Laita leivokset pakastimeen noin puoleksi tunniksi.

Ota leivokset pakastimesta huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua. Siirrä leivokset jälkiruokalautasille ja pursota loppu kerma päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti