Aivan mahtavaa! Mansikkajäätelöä kaveriksi, eikä paljon
parempaa iltapalaa voisi keksiä.
Ainekset:
500 g raparperia
1 dl sokeria
100 g amaretti- tai muita, mielellään karvasmantelilla
maustettuja keksejä (käytin Pirkan Cantuccini –keksejä, kun ei oikein muutakaan
ollut tarjolla)
1 kananmuna
1 valkuainen
3 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
125 g maustamatonta tuorejuustoa tai ricottaa (käytin
ricottaa)
Kuori raparperit ja leikkaa ne 2-3 sentin paloiksi. Levitä
palat voideltuun vuokaan ja mausta sokerilla. Hienonna ¾ kekseistä ja sirottele
ne raparperien päälle.
Erota kananmunan keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vatkaa
keltuaisesta, tomu- ja vaniljasokerista sekä kiehuvasta vedestä vaahto. Sekoita
joukkoon tuorejuusto. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita
varovaisesti keltuais-juustovaahtoon. Peitä raparperit seoksella ja painele
säästetyt keksit pintaan pystyasentoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti