keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Rabarbaro gratinato

Aivan mahtavaa! Mansikkajäätelöä kaveriksi, eikä paljon parempaa iltapalaa voisi keksiä.



Ainekset:
500 g raparperia
1 dl sokeria
100 g amaretti- tai muita, mielellään karvasmantelilla maustettuja keksejä (käytin Pirkan Cantuccini –keksejä, kun ei oikein muutakaan ollut tarjolla)
1 kananmuna
1 valkuainen
3 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
125 g maustamatonta tuorejuustoa tai ricottaa (käytin ricottaa)

Kuori raparperit ja leikkaa ne 2-3 sentin paloiksi. Levitä palat voideltuun vuokaan ja mausta sokerilla. Hienonna ¾ kekseistä ja sirottele ne raparperien päälle.

Erota kananmunan keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vatkaa keltuaisesta, tomu- ja vaniljasokerista sekä kiehuvasta vedestä vaahto. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovaisesti keltuais-juustovaahtoon. Peitä raparperit seoksella ja painele säästetyt keksit pintaan pystyasentoon.

Kypsennä paistosta 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti