perjantai 17. kesäkuuta 2016

Hedelmäiset lammaspuikulat

Nykyään en voi enää millään uskoa, että on ollut sellainen aika, jolloin en suostunut syömään lammasta ollenkaan. Hyvä lampaanliha hyvillä mausteilla on ihan parasta. Näitä täytyy tehdä toistekin.



Ainekset:
400 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli
6 kuivattua aprikoosia
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl sitruunamehua
½ tl korianteria
½ tl kurkumaa
1 tl sokeria

Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna aprikoosit. Sekoita jauhelihaan sipuli, aprikoosit, suola, pippuri, sitruunamehu, korianteri, kurkuma ja sokeri. Sekoita kiinteäksi mureketaikinaksi.

Muotoile murekkeesta pitkulaisia puikuloita. Nosta puikulat leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista uunin yläosassa 5-10 minuuttia, kunnes puikulat ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Kääntele puikuloita muutaman kerran paistamisen aikana. Voit myös pujottaa puiulat vartaisiin ja grillata vartaita ulkogrillissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti