keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Raparperileipä

Raparperileipä oli hyvää, melkein jopa voisi sanoa kakkumaiseksi. Levitteenä voisi kokeilla vaikka jotain makeaa tuorejuustoa. Leivän koostumuksesta en niinkään tykännyt; ainakin tuoreena se murenee kerta kaikkiaan käsiin.



Ainekset:
3 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
¼ tl kanelia
3 dl (180 g) raparperia (pieniä kuutioita)
3 rkl fariinisokeria
4 dl maustamatonta joguttia (tai piimää)
½ dl rypsiöljyä

Sekoita kulhossa jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, suola ja kaneli. Kääntele raparperinpalat fariinisokerissa ja lisää ne kuiviin aineisiin. Sekoita taikinaan lopuksi jogurtti ja öljy.

Kaada taikina voideltuun, 1 ½ litran vetoiseen leipävuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti 15 minuuttia. Tarkista leivän kypsyys tikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti