Raparperileipä oli hyvää, melkein jopa voisi sanoa
kakkumaiseksi. Levitteenä voisi kokeilla vaikka jotain makeaa tuorejuustoa.
Leivän koostumuksesta en niinkään tykännyt; ainakin tuoreena se murenee kerta
kaikkiaan käsiin.
Ainekset:
3 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
¼ tl kanelia
3 dl (180 g) raparperia (pieniä kuutioita)
3 rkl fariinisokeria
4 dl maustamatonta joguttia (tai piimää)
½ dl rypsiöljyä
Sekoita kulhossa jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, suola ja
kaneli. Kääntele raparperinpalat fariinisokerissa ja lisää ne kuiviin
aineisiin. Sekoita taikinaan lopuksi jogurtti ja öljy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti