torstai 2. kesäkuuta 2016

Balsamiviinietikalla maustettu carpaccio

Tämä oli taas oikein onnistunut kokeilu. Sopisi hyvin alkuruoaksi, mutta miksei myös pastasalaatin kanssa (niin kuin tänään). Ihan paperinohuita viipaleita en onnistunut lihasta leikkaamaan, mutta riittävän ohuita kuitenkin.



Ainekset:
200 g häränfileetä
Vihreä kastike:
1 keräsalaatti
1 salaattisipuli
1 nippu persiljaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
valkopippuria
Koristeluun:
basilikanlehtiä
karkeaksi raastettua parmesaanijuustoa

Sulata häränfilee puoliksi ja leikkaa se paperinohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

Hienonna salaatti, salaattisipuli ja persilja mahdollisimman hienoksi tai soseuta ne tehosekoittimessa oliiviöljyn kanssa. Kastikkeen tulee olla sileää ja väriltään tummanvihreää. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla.

Asettele lihaviipaleet lautasille ja ympäröi ne kastikkeella. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla valkopippurilla. Koristele basilikanlehdillä ja parmesaanijuustolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti