keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Amerikkalainen salaatti

Tässä taas vanha Keittotaito –kirjan resepti. Päivitin sitä hiukan nykyaikaan omien mieltymysteni mukaisesti. Hillosipulit eivät kuulu suosikkeihini, joten korvasin ne aurinkokuivatuilla tomaateilla, jotka tuovat vähän makua salaattiin. Majoneesia ei juuri nyt löytynyt jääkaapista, joten kastikkeena käytin hunaja-kermaviiliseosta. Mukailtu versio olisi kaivannut vähän potkua, jota olisi ehkä tullut siitä majoneesista. Mutta ei huono tällaisenakaan.



Ainekset:
2 kovaksi keitettyä munaa
200 g porkkanoita
100 g vihreitä herneitä
50 g lehtisalaattia
200 g keitetyitä kylmiä perunoita
100 g hillosipulia
100 g tomaattia
vähän suolaa
majonneesikastiketta

Juurekset pestään ja keitetään suolansekaisessa vedessä pehmeiksi, herneet keitetään myös. Tämän jälkeen leikataan juurekset pieniksi kuutioiksi, tomaatit ja muut viipaleiksi. Kaikki aineet sekoitetaan yhteen ja suola ripotellaan sekaan. Salaatti pannaan kulhoon, johon myös kastike kaadetaan.

Mukailtu resepti:
2 kovaksi keitettyä munaa
200 g porkkanoita
100 g vihreitä herneitä
70 g rucolaa
200 g keitettyjä perunoita
40 g aurinkokuivattua tomaattia
100 g kirsikkatomaatteja
Kastike:
200 g kermaviiliä
30 g hunajaa

Keitä kuoritut porkkanat ja kuorimattomat perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Keitä erillisessä kattilassa kypsäksi herneet ja vielä kolmannessa kananmunat. Puolita kirsikkatomaatit, kuori ja viipaloi kananmunat.

Sekoita salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti