Tässä taas vanha Keittotaito –kirjan resepti. Päivitin sitä
hiukan nykyaikaan omien mieltymysteni mukaisesti. Hillosipulit eivät kuulu
suosikkeihini, joten korvasin ne aurinkokuivatuilla tomaateilla, jotka tuovat
vähän makua salaattiin. Majoneesia ei juuri nyt löytynyt jääkaapista, joten
kastikkeena käytin hunaja-kermaviiliseosta. Mukailtu versio olisi kaivannut
vähän potkua, jota olisi ehkä tullut siitä majoneesista. Mutta ei huono
tällaisenakaan.
Ainekset:
2 kovaksi keitettyä munaa
200 g porkkanoita
100 g vihreitä herneitä
50 g lehtisalaattia
200 g keitetyitä kylmiä perunoita
100 g hillosipulia
100 g tomaattia
vähän suolaa
majonneesikastiketta
Juurekset pestään ja keitetään suolansekaisessa vedessä
pehmeiksi, herneet keitetään myös. Tämän jälkeen leikataan juurekset pieniksi
kuutioiksi, tomaatit ja muut viipaleiksi. Kaikki aineet sekoitetaan yhteen ja
suola ripotellaan sekaan. Salaatti pannaan kulhoon, johon myös kastike
kaadetaan.
Mukailtu resepti:
2 kovaksi keitettyä munaa
200 g porkkanoita
100 g vihreitä herneitä
70 g rucolaa
200 g keitettyjä perunoita
40 g aurinkokuivattua tomaattia
100 g kirsikkatomaatteja
Kastike:
200 g kermaviiliä
30 g hunajaa
Keitä kuoritut porkkanat ja kuorimattomat perunat kypsiksi
suolatussa vedessä. Keitä erillisessä kattilassa kypsäksi herneet ja vielä
kolmannessa kananmunat. Puolita kirsikkatomaatit, kuori ja viipaloi kananmunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti