Eihän tällä oikeastaan mitään tekemistä pizzan kanssa ole,
paitsi pohjaltaan. Joka tapauksessa tosi hyvä piirakka.
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 dl haaleaa vettä
½ dl öljyä
Täyte:
200 g ranskankermaa
2 punasipulia
100 g kylmäsavustettua palermonpossua
140 g säilykeananasta
hiutalesuolaa
(rucolaa)
Sekoita pohjataikinan kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi
ja öljy ja tarvittaessa vähän jauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna
kohota kaksinkertaiseksi.
Silppua sipulit ja viipaloi possusiivut. Paloittele ananas.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta pohja kevyesti öljytyn
leivinpaperin päälle. Levitä pinnalle ensin ranskankerma ja sitten
sipulisilppu. Päällimmäiseksi possusiivut ja ananas. Ripottele päälle
hiutalesuolaa.
Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, tai
kunnes pohja on kypsä ja rapea. Ripottele halutessasi uunista ottamisen jälkeen
pinnalle rucolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti