maanantai 27. kesäkuuta 2016

Valkoinen possupizza

Eihän tällä oikeastaan mitään tekemistä pizzan kanssa ole, paitsi pohjaltaan. Joka tapauksessa tosi hyvä piirakka.



Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 dl haaleaa vettä
½ dl öljyä
Täyte:
200 g ranskankermaa
2 punasipulia
100 g kylmäsavustettua palermonpossua
140 g säilykeananasta
hiutalesuolaa
(rucolaa)

Sekoita pohjataikinan kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi ja öljy ja tarvittaessa vähän jauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Silppua sipulit ja viipaloi possusiivut. Paloittele ananas.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta pohja kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Levitä pinnalle ensin ranskankerma ja sitten sipulisilppu. Päällimmäiseksi possusiivut ja ananas. Ripottele päälle hiutalesuolaa.

Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä ja rapea. Ripottele halutessasi uunista ottamisen jälkeen pinnalle rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti