lauantai 18. kesäkuuta 2016

Omenaiset sämpylät

Omena tuo taikinaan kivaa mehevyyttä, mutta ei erityisemmin makua. Hyviä perussämpylöitä nämäkin.



Ainekset:
5 dl maitoa
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl siirappia
4 dl omenaraastetta (240 g)
12-13 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja omenaraaste. Lisää suurin osa jauhoista ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaa. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa liinan alla n. 20 minuuttia.

Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä tangoiksi. Jaa tangot 20 palaan ja muotoile sämpylöiksi. Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota n. 20 minuuttia.

Voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti