Hävikkipiirakkaa eilisen loimulohesta ja mascarponenjämistä.
Saas nähdä, tuliko tästä kovinkin kuivaa.
Lisähuomautus piirakan maistamisen jälkeen: maku oli erinomainen, mutta koostumus aivan liian mureneva. Kaipaa siis täytteeseen lisäksi munamaitoa.
Lisähuomautus piirakan maistamisen jälkeen: maku oli erinomainen, mutta koostumus aivan liian mureneva. Kaipaa siis täytteeseen lisäksi munamaitoa.
Pohja:
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
4 dl riisiä
2 keitettyä kananmunaa
300 g lohta
150 g mascarponea
suolaa
mustapippuria
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja
sekoita nopeasti tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Keitä kaksi annosta pitkäjyväistä riisiä. Keitä kananmunat
koviksi ja silppua ne veitsellä. Sekoita riisi ja kananmunasilppu keskenään.
Mausta seos suolalla.
Levitä taikina piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa n.
10 minuutin ajan. Levitä muna-riisiseos pohjan päälle ja lohi muna-riisiseoksen
päälle. Mausta pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti