lauantai 25. kesäkuuta 2016

Lohi-riisipiirakka

Hävikkipiirakkaa eilisen loimulohesta ja mascarponenjämistä. Saas nähdä, tuliko tästä kovinkin kuivaa.

Lisähuomautus piirakan maistamisen jälkeen: maku oli erinomainen, mutta koostumus aivan liian mureneva. Kaipaa siis täytteeseen lisäksi munamaitoa.



Pohja:
100 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
4 dl riisiä
2 keitettyä kananmunaa
300 g lohta
150 g mascarponea
suolaa
mustapippuria

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Keitä kaksi annosta pitkäjyväistä riisiä. Keitä kananmunat koviksi ja silppua ne veitsellä. Sekoita riisi ja kananmunasilppu keskenään. Mausta seos suolalla.

Levitä taikina piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa n. 10 minuutin ajan. Levitä muna-riisiseos pohjan päälle ja lohi muna-riisiseoksen päälle. Mausta pippurilla.

Nostele mascarpone nokareiksi täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti