lauantai 18. kesäkuuta 2016

Herkkuleivät kahdella tapaa

Ihan kiva syödä leipiä välillä jotenkin muutenkin kuin Oivariinilla ja kinkulla päällystettynä. Mutta en ole ihan varma, olivatko nämä kaiken vaivansa arvoisia. Kaikki leivät kuitenkin hävisivät lautaselta hetkessä, joten ehkä olin itse vaan vähän turhan kriittinen.



Ainekset:
4 pientä sämpylää (omenaisia sämpylöitä)
Täyte 1:
1/3 nippua ruohosipulia
1 salottisipuli
1 dl rahkaa
½ dl maitoa
50 g juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
Lisäksi:
salaatinlehtiä
50 g kinkkuviipaleita
Täyte 2:
½ paprika
1 maustekurkku
100 g maustamatonta jogurttia
50 g rahkaa
Mustikkahilloke:
75 g mustikoita
½ tl sokeria
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl perunajauhoja
jauhettua neilikkaa
jauhettua maustepippuria
Lisäksi:
2/3 nippua ruohosipulia

Täyte 1: Silppua 1/3 nippua ruohosipulia. Kuori ja silppua salottisipuli. Sekoita kulhossa rahka, maito, juustoraaste, ruoho- ja salottisipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Laita täyte viileään.

Mustikkahilloke: Sekoita mustikat, sokeri, viinietikka ja perunajauhot pienessä kasarissa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Mausta ripauksella neilikkaa ja maustepippuria. Anna jäähtyä hyvin.

Täyte 2: Halkaise paprika. Poista siemenet ja silppua malto. Silppua maustekurkku. Sekoita paprika, maustekurkku, jogurtti ja rahkaa. Laita täyte viileään.

Halkaise sämpylät. Levitä jogurttitäytettä (täyte 2) 4 sämpylänpuolikkaalle. Laita päälle salaatinlehti ja kinkkuviipale. Laita leiville vielä nokare jogurttitäytettä ja silppua päälle ruohosipulia.

Jaa rahka-sipulitäyte (täyte 1) 4 sämpylänpuolikkaalle. Lusikoi päälle mustikkahilloketta ja koristele leivät ruohosipulilla. Aseta leivät näyttävästi tarjolle kauniille vadille tai jaa ne valmiiksi napostelulautasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti