lauantai 5. joulukuuta 2015

Bataattilaatikko

Bataatti on mulle suht uusi tuttavuus. Tai olenhan mä sen tuntenut, mutta olen itse käyttänyt sitä ruoanlaitossa vasta muutamia kertoja. Makea bataattilaatikko suolaisten possu-pekonipihvien kanssa kuulosti niin hyvältä yhdistelmältä, että päätin kokeilla. Mielettömän hyvää!



Ainekset:
1000 g bataattia
2 dl kermaa
1 dl korppujauhoja
½ dl siirappia
1 kananmuna
1 tl suolaa
½ tl inkivääriä
¼ tl valkopippuria
¼ tl muskottipähkinää

Pinnalle:
1 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

Kuori ja lohko bataatit. Keitä palat kypsiksi. Valuta vesi pois ja survo bataatit.

Lisää loput aineet ja vatkaa kuohkeaksi.

Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Painele pintaan kuvioita lusikalla ja ripottele päälle korppujauhoja. Vuole päälle vielä voinokareita.

Paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti