lauantai 19. joulukuuta 2015

Pullat

Paras peruspulla valmistuu tällä yksinkertaisella reseptillä, kunhan malttaa odottaa rauhassa taikinan kohoamista. Jos taikinan ei anna kohota kunnolla, pullista tulee helposti kovia ja puisevia. Tällä taikinalla tehtyjä pullia voi muunnella loputtomasti: rusinapullaa, korvapuusteja, voisilmäpullia, omenatäytteisiä pullia ja tällä kertaa laitoin joulun kunniaksi pulliin täytteeksi luumuhilloa. Päälle tietysti raesokeria.



Ainekset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 ½ tl suolaa
15-16 dl vehnäjauhoja
200 g voita

Ota taikinaan tarvittavat aineet huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen leipomista, jotta ainekset eivät jäähdytä taikinaa.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita puuhaarukalla, kunnes hiiva on täysin liuennut.

Lisää munat, sokeri ja mausteet hyvin sekoittaen.

Lisää jauhot vähän kerrallaan. Lisää sitten pehmeä ja sulatettu ja jäähdytetty voi ja tarvittaessa vähän jauhoja.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi (n. 1,5 tuntia).

Hiero kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja anna taikinan levätä liinalla peitettynä n. 10 minuuttia. Leivo sitten taikinasta haluamasi malliset pullat ja kohota pullia taas liinalla peitettynä n. 20 minuuttia.

Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista pikkupullia uunin keskitasossa 225 asteessa n. 10 minuuttia ja pitkoja uunin alatasossa 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti