Paras peruspulla valmistuu tällä yksinkertaisella
reseptillä, kunhan malttaa odottaa rauhassa taikinan kohoamista. Jos taikinan
ei anna kohota kunnolla, pullista tulee helposti kovia ja puisevia. Tällä
taikinalla tehtyjä pullia voi muunnella loputtomasti: rusinapullaa,
korvapuusteja, voisilmäpullia, omenatäytteisiä pullia ja tällä kertaa laitoin
joulun kunniaksi pulliin täytteeksi luumuhilloa. Päälle tietysti raesokeria.
Ainekset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 ½ tl suolaa
15-16 dl vehnäjauhoja
200 g voita
Ota taikinaan tarvittavat aineet huoneenlämpöön muutamia
tunteja ennen leipomista, jotta ainekset eivät jäähdytä taikinaa.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita
puuhaarukalla, kunnes hiiva on täysin liuennut.
Lisää munat, sokeri ja mausteet hyvin sekoittaen.
Lisää jauhot vähän kerrallaan. Lisää sitten pehmeä ja
sulatettu ja jäähdytetty voi ja tarvittaessa vähän jauhoja.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä,
vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi (n. 1,5 tuntia).
Hiero kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja anna
taikinan levätä liinalla peitettynä n. 10 minuuttia. Leivo sitten taikinasta
haluamasi malliset pullat ja kohota pullia taas liinalla peitettynä n. 20
minuuttia.
Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle
raesokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti