Näitä sain syödä aina pikkutyttönä, kun menin tädilleni
kylään. Olen etsinyt reseptiä joka paikasta, mutta en ole onnistunut löytämään.
Onneksi tädiltä löytyi vielä vanha Keittotaito –kirja (vuodelta 1936), josta
resepti oli peräisin. Täti on itse nyt yli 9-kymppinen ja luovutti
keittokirjansa minulle. Tuosta vanhasta kirjasta löytyy paljon myös muita
herkkuja, joita täytyy kokeilla!
Ainekset:
300 g voita
300 g sokeria
3 munaa
600 g vehnäjauhoja
reilut ½ tl soodaa
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat
taikinaan yksitellen.
Sekoita sooda jauhoihin ja lisää sitten jauhot taikinaan. Kääri
taikina kelmuun ja anna sen jäähtyä jääkaapissa hyvin, mielellään seuraavaan
päivään. Muuten taikinaa ei pysty kaulimaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti