perjantai 18. joulukuuta 2015

Valkoiset piparkakut

Näitä sain syödä aina pikkutyttönä, kun menin tädilleni kylään. Olen etsinyt reseptiä joka paikasta, mutta en ole onnistunut löytämään. Onneksi tädiltä löytyi vielä vanha Keittotaito –kirja (vuodelta 1936), josta resepti oli peräisin. Täti on itse nyt yli 9-kymppinen ja luovutti keittokirjansa minulle. Tuosta vanhasta kirjasta löytyy paljon myös muita herkkuja, joita täytyy kokeilla!



Ainekset:
300 g voita
300 g sokeria
3 munaa
600 g vehnäjauhoja
reilut ½ tl soodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat taikinaan yksitellen.

Sekoita sooda jauhoihin ja lisää sitten jauhot taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna sen jäähtyä jääkaapissa hyvin, mielellään seuraavaan päivään. Muuten taikinaa ei pysty kaulimaan.

Ota taikinasta kerrallaan kaulittavaksi pieni pala, jotta taikina ei lämpene liikaa. Kauli piparkakun paksuiseksi ja ota taikinasta muotilla kuvioita. Paista 210 asteessa n. 8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti