keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Lohipata

Parsakaali on kyllä hyvää. Myös loheen yhdistettynä. Mantelit olivat ihan kiva lisä, vaikka niiden sitruuna-hunajakuorrutus hävisikin johonkin matkan varrelle.



Ainekset:
400 g parsakaalia
1 rkl voita
puolikas purjo
2 valkosipulinkynttä
2 dl kermaa
1 dl vettä
600 g kirjolohifilettä
¼ tl suolaa
Sitruunamantelit:
1 rkl voita
1 dl kuorellisia manteleita
1 rkl hunajaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
suolaa

Irrota parsakaalista varsi ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota kuutiot voissa. Lisää kukinnot pieniksi nupuiksi leikattuina. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti.

Halkaise purjo. Huuhdo huolella ja hienonna.

Viipaloi valkosipuli. Lisää yhdessä purjon kanssa parsakaalin joukkoon.

Lisää kerma ja vesi. Hauduta kannen alla, kunnes parsakaali on puolikypsää.

Leikkaa lohesta nahattomia ja ruodottomia kuutioita. Mausta kalapalat suolalla. Lisää kasvisten päälle. Anna hautua kypsäksi (n. 5 minuuttia) kannen alla.

Valmista sillä välin sitruunamantelit: sulata voi paistinpannulla. Ruskista mantelit siinä kevyesti. Lisää hunaja, pestyn sitruunan ohut pintakuori raastettuna sekä sitruunamehu. Jauha lopuksi manteleille myllystä hiukan suolaa.

Kaada kuuma manteli-hunajaseos padan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti