Parsakaali on kyllä hyvää. Myös loheen yhdistettynä.
Mantelit olivat ihan kiva lisä, vaikka niiden sitruuna-hunajakuorrutus hävisikin johonkin
matkan varrelle.
Ainekset:
400 g parsakaalia
1 rkl voita
puolikas purjo
2 valkosipulinkynttä
2 dl kermaa
1 dl vettä
600 g kirjolohifilettä
¼ tl suolaa
Sitruunamantelit:
1 rkl voita
1 dl kuorellisia manteleita
1 rkl hunajaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
suolaa
Irrota parsakaalista varsi ja leikkaa se pieniksi
kuutioiksi. Kuullota kuutiot voissa. Lisää kukinnot pieniksi nupuiksi
leikattuina. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti.
Halkaise purjo. Huuhdo huolella ja hienonna.
Viipaloi valkosipuli. Lisää yhdessä purjon kanssa
parsakaalin joukkoon.
Lisää kerma ja vesi. Hauduta kannen alla, kunnes parsakaali
on puolikypsää.
Leikkaa lohesta nahattomia ja ruodottomia kuutioita. Mausta
kalapalat suolalla. Lisää kasvisten päälle. Anna hautua kypsäksi (n. 5
minuuttia) kannen alla.
Valmista sillä välin sitruunamantelit: sulata voi
paistinpannulla. Ruskista mantelit siinä kevyesti. Lisää hunaja, pestyn
sitruunan ohut pintakuori raastettuna sekä sitruunamehu. Jauha lopuksi manteleille
myllystä hiukan suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti