keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Suklaafudgepiiras

Ihanan suklainen, vaikka oikeaa suklaata tähän ei käytettykään. Maistuu parhaalta vähän lämmitettynä, vaniljajäätelön kanssa. Tämä annos menee 23 cm vuokaan. Tämä annos menee 23 cm vuokaan.



Piiraspohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl tomusokeria
125 g voita
Täyte:
2,5 dl sokeria
100 g pehmeää voita
0,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa
6 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl vaniljasokeria

Sekoita jauhot ja tomusokeri. Kuutioi voi ja nypi se jauhoseokseen. Lisää 1-2 rkl vettä ja sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita viileään puoleksi tunniksi.

Kauli taikina pyöreäksi ja vuoraa piirasvuoka taikinalla. Leikkaa reuna tasaiseksi. Säädä uuni 175 asteeseen.

Sekoita sokeri, voi, munat, jauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi sähkövatkaimella.

Levitä täyte piiraspohjalle, tasoita pinta veitsellä. Paista uunissa, kunnes pinta on hyytynyt, mutta täyte on vielä pehmeään (n. 20 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti