Mielenkiintoiselta kuulostava resepti. Pakko kokeilla, voiko
piirakkapohjan tosiaan tehdä jotenkin muutenkin kuin jauhoilla ja rasvalla.
Maistelun jälkeen täytyy todeta, että kyllä voi. Tämä ei häviä yhtään
perinteiselle voitaikinapohjaiselle piirakalle.
Pohja:
5 g voita piirakkavuoan voiteluun
130 g parsakaalisosetta
100 g juustoraastetta
1 kananmuna
2 rkl vehnälesettä
3 rkl ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
120 g parsakaalin nuppuja
1 paprika
10 kirsikkatomaattia
2 valkosipulinkynttä
½ tl mustapippuria
Irrota parsakaalista varsi ja keitä se paloiteltuna
pehmeäksi, noin 15 minuuttia. Kun varrenpalat ovat jäähtyneet, soseuta ne ja
sekoita joukkoon juustoraaste, kananmuna, vehnäleseet, ruisjauhot ja
leivinjauhe. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista
pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 5 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti