Tällä reseptillä onnistuu varmasti se ihanan pehmeä
riisipuuro. Kannattaa nähdä vaivaa puuron sekoitteluun vartin verran, tämä on
huomattavasti parempaa kuin uunissa valmistettu puuro. Sekoita puuroon
lautasella hiukan sokeria ja tarjoile voisilmän kanssa.
Ainekset:
3 3/4 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 1/4 tl suolaa
(manteli)
Kiehauta vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi.
Keitä niin kauan, että vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito.
Keitä 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Peitä sitten
puuro kannella ja sammuta hella. Käännä hetken päästä hella ykköselle ja
hauduta vielä 45 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää lopuksi suola (ja manteli).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti