lauantai 5. joulukuuta 2015

Riisipuuro

Tällä reseptillä onnistuu varmasti se ihanan pehmeä riisipuuro. Kannattaa nähdä vaivaa puuron sekoitteluun vartin verran, tämä on huomattavasti parempaa kuin uunissa valmistettu puuro. Sekoita puuroon lautasella hiukan sokeria ja tarjoile voisilmän kanssa.



Ainekset:
3 3/4 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 1/4 tl suolaa
(manteli)

Kiehauta vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi. Keitä niin kauan, että vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito.

Keitä 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Peitä sitten puuro kannella ja sammuta hella. Käännä hetken päästä hella ykköselle ja hauduta vielä 45 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää lopuksi suola (ja manteli).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti