keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Porkkanalaatikko

Maailman paras porkkanalaatikko syntyy ilman riisiä, ohraa tai muutakaan ylimääräistä.



Ainekset:
1 kg porkkanoita
3 dl maitoa
1 kananmuna
suolaa
1,5 rkl sokeria
muskottipähkinää
3 rkl korppujauhoja

Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä ne kypsiksi hiukan suolatussa vedessä. Anna porkkanoiden jäähtyä ja jauha ne sitten melko pieneksi (ei ihan soseeksi) esim. yleiskoneella (tai haarukalla survomalla).

Vatkaa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi.

Sekoita porkkanasoseeseen ensin maito, 2 rkl korppujauhoja, vatkatut munankeltuaiset ja mausteet. Nostele viimeiseksi varovaisesti joukkoon munanvalkuaisvaahto.

Kaada seos voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalle loput korppujauhot. Paista 175 asteessa ilman kantta n. tunnin ajan. Jos laatikko tummuu liikaa, laita päälle kansi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti