tiistai 22. joulukuuta 2015

Valkosuklaa-karpalofudge

Toinen fudgekokeilu. Valkosuklaalla tuunattu fudge kuulosti kerrassaan herkulliselta, joten pakkohan sitä oli tehdä. Ja olikin itse asiassa jopa parempaa kuin aiemmin tekemäni suolapähkinäfudge.



Ainekset:
2 dl kuohukermaa
2 dl taloussokeria
½ dl glukoosisiirappia
200 g valkosuklaata
1 dl kuivattuja karpaloita

Kaada kattilaan kerma, sokeri ja glukoosisiirappi. Keitä seosta, kunnes sen lämpötila on 115 astetta.

Rouhi valkosuklaa ja pienistä karpaloita, jos ne ovat kovin isoja. Sekoita valkosuklaa ja karpalot fudgemassan joukkoon. Hämmennä, kunnes seos on tasaista.

Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun pienehköön vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.

Paloittele kuutioiksi terävällä veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti