keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Lihapiirakka

Aika kauan meni, ennen kuin kokeilin tätä ”muotipiirakkaa”. Nyt täytyy tehdä tätä toistamiseen, uuden vuoden vieraille. Mehevä, lihaisa ja maukas piirakka. Kannattaa maustaa vahvasti, mausteet laimenevat kovasti uunissa.



Taikina:
300 g voita
7,5 dl vehnäjauhoja
375 g (2 purkkia) maitorahkaa
Täyte:
1 iso sipuli
750 g jauhelihaa
5 g voita ruskistamiseen
2,5 dl riisiä (mitta raakana)
1 kananmuna
suolaa, pippuria, tomaattipyreetä
Voiteluun: kananmuna

Nypi jauhot pehmeään rasvaan, lisää rahka. Nosta kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Keitä riisi. Kuullota sipuli rasvassa, mausta suolalla ja sokerilla. Lisää jauheliha.  Lisää riisi sipulin ja jauhelihan joukkoon. Mausta vahvasti. Lisää raaka kananmuna

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli hiukan isompi osa pohjalevyksi uunipannulle. Levitä täyte ja nosta taikinan reunat täytteen päälle. Nosta toinen kaulittu taikinalevy kanneksi. Pistele kanteen reikiä ja voitele kananmunalla. Paista kullanruskeaksi 225 asteessa, n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti