keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kalapuikot

Kalapuikot ovat olleet meillä ”perusevästä” jo vuosien ajan. Nyt vasta kokeilin ensimmäistä kertaa niiden tekemistä itse. Nämä olivat hyviä, mutta ovatko ne kaiken sen vaivan arvoisia? Valmiskalapuikot kun voi lykätä suoraan paketista uuniin ja nekin ovat hyviä. Sinänsä tämä friteeraus paistinpannulla oli erittäin hyvä uusi vinkki.



Ainekset:
800 g ruodottomia kalafileitä (esim. seitifileitä pakastealtaasta)
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen

Nosta jäiset kalafileet lämpenemään hyvissä ajoin, 3-4 h ennen ruoanlaittoa.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle korppujauhot.

Mausta kalafileet pippurilla ja suolalla.

Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, karista ylimääräinen pois. Sen jälkeen kieräytä kalapala kananmunassa, valuta jälleen ylimääräinen pois. Lopuksi pyöritä kala korppujauhoissa.

Paista kalapuikot runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan, n. 2-3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperille odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti