Kalapuikot ovat olleet meillä ”perusevästä” jo vuosien ajan.
Nyt vasta kokeilin ensimmäistä kertaa niiden tekemistä itse. Nämä
olivat hyviä, mutta ovatko ne kaiken sen vaivan arvoisia? Valmiskalapuikot kun
voi lykätä suoraan paketista uuniin ja nekin ovat hyviä. Sinänsä tämä
friteeraus paistinpannulla oli erittäin hyvä uusi vinkki.
Ainekset:
800 g ruodottomia kalafileitä (esim. seitifileitä
pakastealtaasta)
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
Nosta jäiset kalafileet lämpenemään hyvissä ajoin, 3-4 h
ennen ruoanlaittoa.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa
toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle korppujauhot.
Mausta kalafileet pippurilla ja suolalla.
Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, karista
ylimääräinen pois. Sen jälkeen kieräytä kalapala kananmunassa, valuta jälleen
ylimääräinen pois. Lopuksi pyöritä kala korppujauhoissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti