tiistai 1. joulukuuta 2015

Ruis-ruusunmarjasämpylät

Ruusunmarjasose oli lapsuuteni herkku. Sitä syötiin suoraan purkista, välillä jäisenä ja välillä sulaneena. Tämä ruis-ruusunmarjasämpyläresepti innosti siksi heti kokeilemaan itseään. Nämä sämpylät olivat ihan hyviä perussämpylöitä, mutta ei näissä ruusunmarjasose maistunut.



Ainekset:
5 dl maitoa (maidon sijaan voi käyttää myös vettä)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
200 g ruusunmarjasosetta
6 dl ruisjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
voiteluun maitoa tai vettä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja ruusunmarjasose.

Alusta ruis- ja vehnäjauhot sekaan vähitellen vaivaten. Lisää lopuksi sulatettu voi.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa, peitettynä, kaksinkertaiseksi. Kaada sitten taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Nosta sämpylät pellille ja kohota peitettynä vielä 20 minuuttia.

Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai voilla ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti