Ruusunmarjasose oli lapsuuteni herkku. Sitä syötiin suoraan
purkista, välillä jäisenä ja välillä sulaneena. Tämä ruis-ruusunmarjasämpyläresepti
innosti siksi heti kokeilemaan itseään. Nämä sämpylät olivat ihan hyviä
perussämpylöitä, mutta ei näissä ruusunmarjasose maistunut.
Ainekset:
5 dl maitoa (maidon sijaan voi käyttää myös vettä)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
200 g ruusunmarjasosetta
6 dl ruisjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
voiteluun maitoa tai vettä
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää
suola ja ruusunmarjasose.
Alusta ruis- ja vehnäjauhot sekaan vähitellen vaivaten.
Lisää lopuksi sulatettu voi.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa, peitettynä,
kaksinkertaiseksi. Kaada sitten taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se
kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä.
Nosta sämpylät pellille ja kohota peitettynä vielä 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti