Ainekset:
2 dl kuohukermaa 200 g
½ tl suolaa
200 g (vajaat 1,5 dl) glukoosisiirappia
225 g (2,5 dl) taloussokeria
2-3 rkl tummaa siirappia
½ dl vettä
1,5 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä
1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 dl suolapähkinöitä
Pinnalle:
1 dl suolapähkinöitä
Sekoita suola kermaan.
Mittaa glukoosisiirappi paksupohjaiseen ja korkeareunaiseen
kattilaan. Lisää sokeri, tumma siirappi
ja vesi ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä täydellä teholla, kunnes
seoksen lämpötila on 124 astetta. Sekoita välillä.
Lisää kerma-suolaseos (sekoita ennen lisäämistä, muuten
suola jää astian pohjalle) sekoittaen kattilaan. Varo, seos saattaa kuohahtaa.
Kuumenna uudelleen 124 asteeseen koko ajan sekoittaen.
Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä 90 asteeseen.
Sekoita massaa jäähtymisen aikana.
Sekoita keskenään 1 rkl vettä, tomusokeri ja vaniljasokeria
tasaiseksi, kiinteäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain.
Lisää tomusokeritahna saman tien voimakkaasti sekoittaen
kerma-siirappimassaan. Sekoita tasasiseksi.
Anna jäähtyä vähintään muutama tunti, kunnes fudge on leikattavissa. Leikkaa jäähtynyt fudge sopivan kokoisiksi paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti