keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Suolapähkinäfudge

Joulukarkkeja pakettiin ja syötäväksi.





Ainekset:
2 dl kuohukermaa 200 g
½ tl suolaa
200 g (vajaat 1,5 dl) glukoosisiirappia
225 g (2,5 dl) taloussokeria
2-3 rkl tummaa siirappia
½ dl vettä
1,5 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä
1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 dl suolapähkinöitä

Sekoita suola kermaan.

Mittaa glukoosisiirappi paksupohjaiseen ja korkeareunaiseen kattilaan. Lisää sokeri,  tumma siirappi ja vesi ja sekoita tasaiseksi.

Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä täydellä teholla, kunnes seoksen lämpötila on 124 astetta. Sekoita välillä.

Lisää kerma-suolaseos (sekoita ennen lisäämistä, muuten suola jää astian pohjalle) sekoittaen kattilaan. Varo, seos saattaa kuohahtaa. Kuumenna uudelleen 124 asteeseen koko ajan sekoittaen.

Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä 90 asteeseen. Sekoita massaa jäähtymisen aikana.

Sekoita keskenään 1 rkl vettä, tomusokeri ja vaniljasokeria tasaiseksi, kiinteäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain.

Lisää tomusokeritahna saman tien voimakkaasti sekoittaen kerma-siirappimassaan. Sekoita tasasiseksi.

Kaada kuuma massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan, ja levitä tasaiseksi. Ripottele suolapähkinät massan pinnalle ja painele niitä kevyesti niin, että ne eivät kuitenkaan uppoa näkymättömiin.

Anna jäähtyä vähintään muutama tunti, kunnes fudge on leikattavissa. Leikkaa jäähtynyt fudge sopivan kokoisiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti