En ymmärrä, miksi en ole alkanut käyttää bataattia
ruoanlaitossa jo paljon aikaisemmin. Tämäkin gratiini oli aivan
superherkullista. Paistoin kaveriksi valmislihapullia, mutta tämä maistuisi
varmasti esim. uunilohen tai pitkään haudutetun possun kanssa.
Ainekset:
600 g bataattia
600 g perunaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl öljyä
Kastike:
2 omenaa
1 purjo
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
2 rkl hienonnettua timjamia
7 dl kermaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1,5 dl Gruyère-juustoraastetta
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Kuorrutus:
2 dl Gruyère-juustoraastetta
1 dl parmesaaniraastetta
100 g rouhittuja hasselpähkinöitä
Pese, kuori ja leikkaa bataatit ja perunat 2 mm:n
paksuisiksi viipaleiksi. Levitä juuresviipaleet vuokaan. Kaada päälle öljy ja mausta
suolalla ja pippurilla. Sekoita.
Valmista kastike: Kuori ja kuutioi omenat, purjo, sipuli ja
valkosipuli kattilaan. Hienonna timjami ja lisää se joukkoon. Kuullota aineksia
voissa. Sekoita kerma ja jauhetut mausteet joukkoon ja anna hautua 5 minuuttia,
kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraasteet ja anna niiden sulaa
kastikkeeseen. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada kastike juuresten päälle vuokaan. Peitä kannella ja
kypsennä 180-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti