torstai 24. joulukuuta 2015

Valkosuklaa-rusinavanukas

Laskin, että tämä satsi riittäisi seitsemään Lidlin crème brûlée –vuokaan. Nautitaan jouluaterian alkupalana glögin kanssa.



Ainekset:
2,5 dl kuohukermaa
2,5 dl maitoa
70 g valkosuklaata
1 dl rusinoita
5 kananmunankeltuaista
0,75 dl sokeria
3,5 rkl ruokosokeria

Kiehauta kerma, maito ja rusinat. Anna jäähtyä hieman.

Sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa.

Vatkaa keltuaisia ja sokeria kevyesti ja sekoita joukkoon varovasti kerma-maito-rusinaseos.

Kaada seos mataliin annosvuokiin ja kypsennä 110 asteessa 50-60 minuuttia. Vanukas on valmis, kun reunaa napauttaessa massa kevyesti heiluu, mutta ei aaltoile.

Ripottele päälle sokeria ja karamellisoi pienellä kaasuliekillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti