sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Omena-vaniljahillo

Ihanaa esimerkiksi pullan täytteenä. Tai sinapin mausteena. Tai ihan vaan pannarin tai lettujen päällä.



Ainekset:
1 kg omenoita
1 dl vettä
½ vaniljatanko
380 g hillosokeria
(2 rkl perunajauhoja)

Kuori ja paloittele omenat. Kaada kattilaan omenanpalat, vesi ja hillosokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet omenoiden sekaan. Pudota myös vaniljatangon palaset kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen 15 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja poista vaniljatangon palaset. Lisää sekaan perunajauhot ja soseuta sauvasekoittimella. Perunajauho tekee hillosta vähän kiinteämpää, jolloin sitä on helpompi käyttää esim. pullien täytteenä.

Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti