Ihanaa esimerkiksi pullan täytteenä. Tai sinapin mausteena.
Tai ihan vaan pannarin tai lettujen päällä.
Ainekset:
1 kg omenoita
1 dl vettä
½ vaniljatanko
380 g hillosokeria
(2 rkl perunajauhoja)
Kuori ja paloittele omenat. Kaada kattilaan omenanpalat,
vesi ja hillosokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet omenoiden sekaan.
Pudota myös vaniljatangon palaset kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen 15
minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja poista vaniljatangon palaset. Lisää
sekaan perunajauhot ja soseuta sauvasekoittimella. Perunajauho tekee hillosta
vähän kiinteämpää, jolloin sitä on helpompi käyttää esim. pullien täytteenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti