Sopivasti mausteinen ja hyvin säilyvä joululimppu. Tietysti
rusinoiden kera. Minä kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä joululimppu
ilman rusinoita on vain leipää.
Ainekset:
50 g hiivaa
5 dl maitoa
250 g fariinisokeria
2 munaa
0,5 rkl suolaa
0,5 tl anista
0,5 tl fenkolinsiemenniä
4,5 dl vehnäjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
100 g rusinoita
Pinnalle:
1 rkl siirappia
0,5 rkl vettä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon
fariinisokeri, munat ja suola. Murskaa anis ja fenkoli ja lisää ne joukkoon.
Sekoita taikinaan jauhot. Mikäli taikina tuntuu liian
löysältä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja. Taikinan kuuluu jäädä hiukan
löysäksi ja tahmeaksi.
Kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.
Leivo taikina tasaiseksi ja nosta voideltuihin leipävuokiin.
Kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti