keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joululimppu

Sopivasti mausteinen ja hyvin säilyvä joululimppu. Tietysti rusinoiden kera. Minä kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä joululimppu ilman rusinoita on vain leipää.



Ainekset:
50 g hiivaa
5 dl maitoa
250 g fariinisokeria
2 munaa
0,5 rkl suolaa
0,5 tl anista
0,5 tl fenkolinsiemenniä
4,5 dl vehnäjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
100 g rusinoita
Pinnalle:
1 rkl siirappia
0,5 rkl vettä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon fariinisokeri, munat ja suola. Murskaa anis ja fenkoli ja lisää ne joukkoon.

Sekoita taikinaan jauhot. Mikäli taikina tuntuu liian löysältä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja. Taikinan kuuluu jäädä hiukan löysäksi ja tahmeaksi.

Kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.

Leivo taikina tasaiseksi ja nosta voideltuihin leipävuokiin. Kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.

Paista 180 asteessa alimmalla tasolla n. 40 minuuttia. Voitele valmiit limput siirappi-vesiseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti