sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Taateli-suklaakakku

Viimejouluinen taatelikakkuni epäonnistui surkeasti. Se oli uunissa aivan liian kauan ja muuttui kuivaksi, kovaksi köntiksi. Kyllähän sitä söi, mutta ei se taatelikakulta maistunut. Tänä vuonna ajattelin kokeilla suklaalla höystettyä versiota. Ikävää vain, että kakun täytyy antaa seistä muutaman päivän ennen maistelua, jotta siitä saa kaiken irti.



Ainekset:
200 g taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
100 g maitosuklaata

Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja keitä palaset sokerin kanssa vedessä pehmeiksi. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää vähän jäähtyneeseen seokseen ensin kuutioitu, huoneenlämpöinen voi, ja sitten kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taateli-voiseokseen. Lisää lopuksi kermaviili ja suklaarouhe. Sekoita vain nopeasti ainekset sekaisin, älä jää vaivaamaan.

Paista voidellussa kakkuvuoassa 175 asteessa tunnin verran. Peitä paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta meinaa tummua liikaa. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin yrität irrottaa sen vuoasta.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa folioon käärittynä muutaman päivän ajan. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti