Viimejouluinen taatelikakkuni epäonnistui surkeasti. Se oli
uunissa aivan liian kauan ja muuttui kuivaksi, kovaksi köntiksi. Kyllähän sitä
söi, mutta ei se taatelikakulta maistunut. Tänä vuonna ajattelin kokeilla
suklaalla höystettyä versiota. Ikävää vain, että kakun täytyy antaa seistä
muutaman päivän ennen maistelua, jotta siitä saa kaiken irti.
Ainekset:
200 g taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
100 g maitosuklaata
Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja keitä palaset sokerin
kanssa vedessä pehmeiksi. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää vähän jäähtyneeseen seokseen ensin kuutioitu,
huoneenlämpöinen voi, ja sitten kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
siivilöi ne taateli-voiseokseen. Lisää lopuksi kermaviili ja suklaarouhe.
Sekoita vain nopeasti ainekset sekaisin, älä jää vaivaamaan.
Paista voidellussa kakkuvuoassa 175 asteessa tunnin verran. Peitä
paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta meinaa tummua liikaa. Anna
kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin yrität irrottaa sen vuoasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti