tiistai 15. joulukuuta 2015

Kuningatarmaljat

Kaupasta ei löytynyt kotimaisia vadelmia, joten käytin niiden tilalla tällä kertaa mustaherukoita. Annoskoko saisi olla hiukan pienempi, puoletkin riittäisi. Ja suklaakeksit saisivat olla tosi suklaisia. Mutta ihan hyvä jälkkäri. Ja ainakin näyttävän näköinen.



Ainekset (4 annosta):
2 dl kermaa
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
½ dl kermaviiliä
1 ½ dl mustikoita
½ dl sokeria + 1 rkl kermavaahtoon
1 ½ dl vadelmia
2 ½ dl viipaloituja mansikoita
2 ½ dl murskattuja suklaakeksejä (esim. Dominoita, joista on sisus poistettu)
vaniljasokeria

Sekoita tuorejuusto, 1 dl kermaa ja kermaviili tasaiseksi ja notkeaksi.

Soseuta mustikat ja puolet sokerista tasaiseksi yleiskoneessa. Sekoita joukkoon puolet juustoseoksesta.

Soseuta vadelmat ja loput sokerista tasaiseksi. Sekoita joukkoon loput juustoseoksesta.

Murskaa suklaakeksit.

Jaa mansikat jälkiruokamaljojen pohjalle, säästä muutama viipale koristeluun. Lusikoi päälle kerroksittain mustikka-juustoseos, murskatut suklaakeksit ja lopuksi vadelma-juustoseos. Peitä tuorekelmulla ja laita viileään kiinteytymään vähintään tunniksi.

Vatkaa loput kermat vaahdoksi juuri ennen tarjoilua. Lisää kermavaahtoon ruokalusikallinen sokeria ja ripaus vaniljasokeria. Lusikoi kermavaahto jälkiruokamarjojen päälle ja koristele vielä mansikkaviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti