maanantai 14. joulukuuta 2015

Juustolimppu

Ehkä parasta vaaleaa leipää, mitä olen onnistunut tekemään. Lämpimänä ja päälle sipaistu vähän Oivariinia ja poron kylmäsavupaistisiivu… Nam!



Ainekset:
n. 13 dl vehnäjauhoja
150 g dl mietoa juustoraastetta
1 dl parmesaani- tai muuta voimakasta juustoraastetta
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa (12 g)
3 dl maitoa
2 dl vettä
1 muna
½ rkl rypsiöljyä
1 rkl voisulaa

Lämmitä maidon ja veden seos n. 45-asteiseksi.

Sekoita suuressa kulhossa 7 dl vehnäjauhoja, juustoraasteet, sokeri, suola ja hiiva. Lisää joukkoon lämmin maito ja muna, sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinaan lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina on pehmeää.

Vaivaa yleiskoneella n. 5 minuuttia. Lorauta sitten taikinakulhoon n. ½ rkl öljyä ja pyörittele taikinaa niin, että öljy tarttuu tasaisesti taikinan pintaan. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota 50-60 minuuttia lämpimässä.

Vaivaa taikina ja jaa se kahteen osaan. Leivo taikinasta 2 limppua ja nosta leivät vuokiin. Anna kohota liinan alla kaksinkertaisiksi, n. 35-45 minuuttia.

Säädä uuni 175 asteeseen. Tee leipien pintaan muutama vinoviilto terävällä veitsellä. Paista uunissa n. 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Voitele pinta voisulalla. Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti