Ehkä parasta vaaleaa leipää, mitä olen onnistunut tekemään.
Lämpimänä ja päälle sipaistu vähän Oivariinia ja poron kylmäsavupaistisiivu…
Nam!
Ainekset:
n. 13 dl vehnäjauhoja
150 g dl mietoa juustoraastetta
1 dl parmesaani- tai muuta voimakasta juustoraastetta
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa (12 g)
3 dl maitoa
2 dl vettä
1 muna
½ rkl rypsiöljyä
1 rkl voisulaa
Lämmitä maidon ja veden seos n. 45-asteiseksi.
Sekoita suuressa kulhossa 7 dl vehnäjauhoja, juustoraasteet,
sokeri, suola ja hiiva. Lisää joukkoon lämmin maito ja muna, sekoita taikina
tasaiseksi. Vaivaa taikinaan lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina on
pehmeää.
Vaivaa yleiskoneella n. 5 minuuttia. Lorauta sitten
taikinakulhoon n. ½ rkl öljyä ja pyörittele taikinaa niin, että öljy tarttuu
tasaisesti taikinan pintaan. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota 50-60
minuuttia lämpimässä.
Vaivaa taikina ja jaa se kahteen osaan. Leivo taikinasta 2
limppua ja nosta leivät vuokiin. Anna kohota liinan alla kaksinkertaisiksi, n.
35-45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti