Mitä tehdä viidestä munanvalkuaisesta, jotka jäävät yli
valkosuklaa-rusinavanukkaasta? Marenkikääretorttu kuulosti hyvältä. Ja
puolukkatäyte vielä paremmalta, pakastin kun on täynnä puolukoita. Ei muuta
kuin kokeilemaan.
Ainekset:
5 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 dl Maizenaa
Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl puolukkahilloa
½ dl pakastepuolukoita
Päälle:
0,5 dl Marianne-karkkirouhetta
Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri
vähitellen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää.
Sekoita pähkinärouhe Maizenaan ja lisää seos vaahdon joukkoon.
Voitele leivinpaperi kevyesti ja levitä marenkiseos
tasaiseksi levyksi. Paista marenkilevyä uunin keskitasolla 175 asteessa 20
minuuttia. Marenki paisuu paistuessaan paljon, joten käytä reunallista
uunipannua.
Kumoa levy toiselle leivinpaperille ja poista pohjapaperi.
Jäähdytä levy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti