keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kaali-ohralaatikko

Kaalin hajusta ei kai noin yleisesti ottaen juurikaan pidetä. Minä taidan olla jotenkin omituinen, kun mielestäni keitetty ja paistettu kaali ovat aina tuoksuneet ihanalta. Ja tämä kaalilaatikko tuoksuu jotenkin erityisen hyvältä, kun kaalin tuoksun alla tuntuu vielä ohran tuoksu. Ohra on jotenkin kummasti viime aikoina päässyt suosikkilistalleni.



Ainekset:
1 kg keräkaalia
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
5 dl vettä
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
3 rkl siirappia
2 tl meiramia
1 rkl voita

Suikaloi kaali ja silppua sipuli.

Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipuli ja anna kuullottua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaalisuikaleet parissa erässä. Sekoita joukkoon vesi ja ohra. Anna kiehua kannen alla n. 15 minuuttia välillä sekoittaen.

Mausta kaaliseos siirapilla ja meiramilla.

Kaada seos uunivuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 200 asteessa n. 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti