lauantai 14. tammikuuta 2017

Naudanlihaa ja nuudeleita

Nuudeleita olen maistanut viimeksi joskus vuosia, vuosia sitten. Muistikuvissani ne ovat aivan kammottavia, joten en ole niihin koskenutkaan aikoihin. Nyt kuitenkin ajattelin kokeilla. Ostin ihan maustamattomia vehnänuudeleita, ja kas, nehän olivatkin hyviä. Vähän kuin makaronia, mutta ei kumminkaan ihan. Aikaisemmin maistamani olivat muistaakseni niitä pikkupaketeissa myytäviä Mama (tjsp) –nuudeleita, joissa on jotain maustetta mukana. Niille edelleenkin ei kiitos, mutta nyt voin ruveta käyttämään näitä maustamattomia ruoanlaitossa. Voisi seuraavaksi kokeilla vaikka munanuudeleita.



750 g nuudeleita
600 g naudanpaistia lehtipihveinä
1 nippu tuoretta korianteria
2 oranssia paprikaa
2 punasipulia
1 dl seesaminsiemeniä
4 rkl limettimehua
150 g makeaa chilikastiketta
suolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

Keitä nuudelit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Suikaloi liha. Paloittele paprika ja leikkaa sipuli paksuhkoiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Kuumenna iso paistinpannu ja kuullota paprikaa ja sipulia oliiviöljyssä. Mausta chilikastikkeella. Nosta vihannekset sivuun.

Kypsennä lihat nopeasti kuumalla pannulla ja mausta limettimehulla. Sekoita keskenään lihasuikaleet, kasvikset, nuudelit ja hienonnettu korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle paahdetut seesaminsiemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti