perjantai 6. tammikuuta 2017

Mulligatawny soup

Onpa outoa ajatella keittoa ilman perunaa. Riisiäkään en viitsinyt nyt keittää, vaan söin keiton sellaisenaan. Ihan pikkuriikkisen lisäsin suolaa omalle lautaselleni, muuten soppa oli oikein maistuvaa.



Ainekset:
1 broileri
2 sipulia
2 porkkanaa
valkopippuria
1 rkl suolaa
Keittoon:
3 sipulia
4 vihreää paprikaa
2 punaista paprikaa
1 lehtisellerin varsi
5 valkosipulinkynttä
2 rkl currya
2 tl paprikajauhetta
2 tl inkivääriä
½ tl cayennepippuria
2 tl jauhettua neilikkaa
½ dl oliiviöljyä
1688 g kanalientä

Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Pane broileri isoon kattilaan ja täytä kattila vedellä. Lisää sipuli- ja porkkanapalat, valkopippuri ja ruokalusikallinen suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 45 minuuttia. Nosta kypsä broileri liemestä. Siivilöi liemi.

Leikkaa sipulit, paprikat ja sellerinvarsi reiluiksi viipaleiksi. Purista valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon curry, paprikajauhe, inkivääri, cayennepippuri ja neilikka. Nosta tyhjä kattila takaisin levylle ja mittaa kattilaan ½ dl oliiviöljyä. Lisää kasvisviipaleet ja kuullota 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, älä ruskista.

Siirrä kattila levyltä ja lisää mausteseos. Sekoita joukkoon broilerin keitinliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Irrota broilerinlihat luista, paloittele ja lisää keittoon. Tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti