Pääruoka oli sen verran tuhti, että jälkkäriksi ei voinut kuvitellakaan mitään raskasta. Marengilla kuorrutetut puolukat ja omenat olivat juuri sopiva päätös loistavalle aterialle. Omenoiden haudutusveteen olisi ehkä hitusen voinut ripauttaa sokeria tai fariinisokeria. Näin tämä oli mukavan kirpakkaa, mutta jos haluaa vähän makeampaa, kannattaa harkita lisäsokeria.
Ainekset:
5 dl vettä
6 kpl tähtianista
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa (kokonaisia)
4 omenaa
250 g puolukoita
1 rkl perunajauhoja
Marenki:
3 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
2 rkl mantelilastuja
Kiehauta vesi ja lisää mausteet. Anna kiehua viitisen minuuttia. Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko hedelmät. Leikkaa jokainen lohko vielä poikittain kahteen osaan. Lisää omenat kiehuvaan mausteveteen ja sammuta liedestä lämpö. Anna omenoiden maustua jäähtyvässä liemessä n. 15 minuuttia.
Levitä omenat uunivuoan pohjalle. Jaa päälle perunajauhoissa kieritellyt puolukat.
Vaahdota valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Levitä tai pursota valkuaisvaahto omena-puolukkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti