tiistai 31. tammikuuta 2017

Kesäkurpitsa-tyrnihillo

Mielenkiintoinen makuyhdistelmä. Ja aikamoisen herkullinen!



Ainekset:
1 kesäkurpitsa
3 omenaa
1 dl vettä
200 g tyrnimarjoja
1 tl inkivääritahnaa
3 ½ dl hillo-marmeladisokeria

Kaada jäiset tyrnimarjat kattilaan. Kiehauta ja survo marjoja, jotta niistä irtoaa mahdollisimman paljon mehua. Siivilöi mehu pieneen kulhoon.

Pilko pestyt kesäkurpitsat kattilaan. Kuori ja lohko omenat ja poista kodat. Lisää omenat ja vesi kattilaan. Keitä 15 minuuttia, kunnes ainekset ovat pehmeitä.

Soseuta ainekset liemineen sauvasekoittimella soseeksi. Lisää tyrnimehu, inkivääri ja sokeri. Keitä 5 minuuttia.

Purkita hillo ja sulje kansi. Anna tekeytyä viileässä vähintään yön yli, mieluummin 2 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti