sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Valkosipulinen munakoisopaistos (mirza ghasemi)

Ihan jees, mutta taas vaikutti siltä kuin jotain puuttuisi. Ehkä mausteita? Ei huonoa, mutta ei mitenkään mieleenpainuvan hyvääkään. Pähkinät pinnalla olivat kiva yksityiskohta.



Ainekset:
3 isoa munakoisoa
2 rkl oliiviöljyä
1 kokonainen valkosipuli
1 tl kurkumaa
3 isoa tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
1 ½ tl merisuolahiutaleita
2 kananmunaa
½ dl saksanpähkinöitä

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Rouhi saksanpähkinät karkeasti. Paahda munakoisoja kokonaisina 220-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Kuullota valkosipuliviipaleet hitaasti, jotta ne kypsyvät läpikotaisin. Kun viipaleet alkavat tummua reunoilta, sekoita joukkoon kurkuma. Lisää tomaattilohkot ja kypsennä 15-20 minuuttia (kunnes tomaattilohkot hajoavat ja ovat kypsiä).

Tee kypsiin munakoisoihin pituussuuntainen viilto ja kaavi malto ruokalusikalla. Sekoita se valkosipuli-tomaattiseokseen. Kuumenna seosta kovalla keskilämmöllä muutama minuutti soseuttaen samalla seosta hieman. Sekoita joukkoon tomaattipyree, sokeri ja merisuolahiutaleet. Kypsennä vielä 6-8 minuuttia välillä sekoittaen.

Tee seokseen monta pientä koloa ja kaada vatkatut kananmunat suoraan pannulle. Älä sekoita. Varmista, että munat hiukan kypsyvät ja hyytyvät ennen massan sekoittamista muuhun ruokaan. Tähän kuluu n. 6 minuuttia. Kun munat ovat kypsyneet, sekoita paistosta vielä kerran ja ota pannu liedeltä. Anna paistoksen jäähtyä 20 minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut syvenevät. Koristele saksanpähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti