lauantai 21. tammikuuta 2017

Fenkoli-päärynäsalaatti

Fenkoli on siitä kumma aine, että se tuoksuu ihanan lakritsaiselle, mutta ei maistu juuri millekään. Ainakaan raakana. Tämä salaatti oli siis lähinnä päärynä-mozzarella-granaattiomenansiemensalaattia. Ei se fenkoli siellä seassa haitannut, mutta ei myöskään tuonut mitään lisäarvoa salaatille. Ai niin, ja tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin bufalamozzarellaa. Ja se oli kypsentämättömänä selvästi maukkaampaa kuin muut maistamani mozzarellat.



Ainekset:
1 fenkoli
1 granaattiomena
2 päärynää
125 g bufalamozzarellaa
1 rkl tuoretta basilikaa
Kastike:
3 rkl appelsiinitäysmehua
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl omena-hunajaviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
1 tl sormisuolaa
½ tl appelsiininkuoriraastetta
¼ tl mustapippuria

Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään, jotta ne ehtivät maustua.

Poista fenkolista kova ydin ja leikkaa fenkoli lehdenohuiksi suikaleiksi esim. mandoliinilla. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Leikkaa pestyt päärynät ohuiksi viipaleiksi.

Pane fenkolisuikaleet kulhoon. Lisää päärynät ja granaattiomenan siemenet. Kaada päälle kastike ja kääntele sekaisin. Revi päälle mozzarella ja basilika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti