lauantai 14. tammikuuta 2017

Unelmanpehmeä kirsikkatorttu

Jo suklainen mascarponetäyte pelkältään oli ihan taivaallista. Sitä täytyy käyttää kermakakussa kermavaahdon sijaan; sopisi varmasti esimerkiksi mustikkakakkuun loistavasti. Kääretorttu kokonaisuutena oli mahtava. Ulkonäkö – noh, nätimpikin olisi voinut olla. Yritin tunkea kuorrutuksen pursottimeen ja pursottaa näteiksi ruusukkeiksi kakun päälle. En onnistunut, kuorrutus oli aivan liian tönkköä. Olis tietysti voinut odottaa hetken, jotta vaahto olisi huoneenlämmössä pehmentynyt. Mutta ei maltettu, kun kahvikin oli jo tulossa.



Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
230 g kirsikkahilloa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele nuolijalla varovasti tasaiseksi. Leviä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Kumoa kypsä levy puhtaan leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi.

Sulata paloiteltu suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juustoon sokerit, suklaasula ja lopuksi kermavaahto.

Levitä jäähtyneelle pohjalle ohut kerros hilloa ja sen päälle noin puolet suklaatäytteestä. Kääri torttu rullaksi, kietaise leivinpaperiin ja nosta viileään maustumaan.

Kuorruta torttu lopulla suklaavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti