tiistai 17. tammikuuta 2017

Kinkku-vihanneskeitto

Soppa oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Totta puhuen, olen mä parempiakin minestronekeittoja syönyt. Ei tässä mitään varsinaista vikaa ollut, mutta oli ehkä vähän pliisua. Eilisten iltapalaleipien kanssa kuitenkin oikein maittava ateria. Ja tätä syödään vielä tulevinakin päivinä.



Ainekset:
250 g säilykepapuja
750 g kinkkua
3 l lihalientä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl tomaattipyreetä
1 iso, pilkottu sipuli
2 keskikokoista, kuutioitua perunaa
1 viipaloitu varsisellerin varsi
375 g kuutioitua kurpitsaa
1 iso, pilkottu porkkana
250 g suikaloitua kaalia
1 tl suolaa
500 g kuutioitua kesäkurpitsaa
250 g kukkakaalia
300 g vihreitä papuja
125 g pikkusimpukkapastaa
3 rkl silputtua persiljaa
mustapippuria

Lisää suola ja kaikki suolaan saakka luetellut ainekset (paitsi pavut ja kinkku) lihaliemeen. Peitä kannella ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kohtalaisella lämmöllä kansi raollaan n. 30 minuuttia.

Lisää kesäkurpitsat, kukkakaali, pavut, pasta ja persilja. Keitä n. 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pasta on lähes kypsää. Tarkista mausteet ja lisää lihapalat.

Mausta pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti