tiistai 10. tammikuuta 2017

Avokado-salaattipiirakka

Avokado on herkkua, ja paljon parempaa ”raakana” kuin uunissa kypsennettynä. Tämä oli tosi hyvä iltapalapiirakka.



Pohja:
125 g voita
125 g maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
Täyte:
3 avokadoa
1 rkl limettimehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
50 g ilmakuivattua kinkkua
125 g keltaisia kirsikkatomaatteja
50 g rucolaa
½ dl tuoretta basilikaa.
2 rkl pinjansiemeniä paahdettuna

Sekoita pohjan ainekset. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 24- 26 cm) pohjalle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 12-15 minuuttia.

Puolita avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon, soseuta. Mausta limettimehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä seos jäähtyneen piirakkapohjan päälle.

Asettele avokadotäytteen päälle ilmakuivatut kinkut, puolitetut tomaatit ja pesty sekä kuivattu rucola. Viimeistele basilikalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti