maanantai 30. tammikuuta 2017

Kantarellipiiras

En todellakaan yleensä käytä mitään kevytkermoja, etenkään ruoanlaittoon. Mutta kun tuossa joku aika sitten ahneena ostin Floran kevyt ja paksu –ruokakermaa (eurolla kolme, pakkohan se oli ottaa setti mukaansa…) niin johonkin nekin täytyy käyttää. Viimeinen käyttöpäivä lähestyy ja kaksi purkkia on vielä jäljellä. Toinen meni tähän ja toinen täytyy ensi viikolla käyttää kanakastikkeeseen.



Pohja:
125 g voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
300 g pieniä kantarelleja
1 nippu ruohosipulia
2 ½ dl maitoa
2 ½ dl ruokakermaa
100 g raastettua emmentaljuustoa
5 kananmunaa
1 rkl voita
suolaa
pippuria

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun lasagnevuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Hienonna ruohosipuli, raasta juusto, puhdista ja paloittele sienet. Kuullota sienet voissa, alenna hiukan lämpötilaa ja anna hautua 7-8 minuutin ajan. Sekoita välillä. Levitä sienet, ruohosipuli ja juusto esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kerma ja maito ja lämmitä seosta hieman. Vispaa munat kevyesti kulhossa. Kaada kermamaito munien sekaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirasvuokaan ja pane piiras uuniin. Kypsennä 30-35 minuuttia, tai kunnes munaseos on jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti