keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Ihanan mausteinen tomaattikastike. Pitkään ja hartaudella haudutettuna kastikkeesta tuli tosi maukasta. En jaksanut paistaa lihapullia pannulla, vaan oikaisin laittamalla ne uuniin. Ei ollenkaan huono idea. Kun lihapullat joka tapauksessa upotetaan kastikkeeseen, ei haittaa vaikka niissä ei olekaan rapeaa paistopintaa.



Lihapullat:
2 kananmunaa
160 g kermaviiliä
2 tl sinappia
800 g jauhelihaa
2 sipulia
2 rkl paahdettua, kuivattua sipulia
mustapippuria
suolaa
3 rkl korppujauhoja
Kastike:
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
½ rkl kuivattua timjamia
½ rkl kuivattua basilikaa
1 punainen chilipalko
suolaa
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl worcestershirenkastiketta
1 rkl sitruunamehua
400 g tomaattimurskaa
400 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
140 g tomaattipyreetä
mustapippuria
½ rkl sokeria

Kuori ja silppua sipulit. Sekoita kulhossa kananmuna, kermaviili ja sinappi. Lisää seokseen jauheliha ja sipulisilppu. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita lopuksi joukkoon korppujauhot vähän kerrallaan. Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja paista ne kypsäksi voissa tai 200-asteisessa uunissa, n. 20 minuuttia.

Poista chilistä siemenet ja viipaloi malto. Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös varsiselleri ja sipuli. Viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna voi-oliiviöljyseos. Lisää timjami, basilika, chili, suola ja porkkanat. Kuullota viitisen minuuttia. Lisää selleri ja sipuli ja kuullota vielä kymmenisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.

Kaada sekaan valkoviini, worcestershirenkastike, sitruunamehu ja tomaattimehu. Kiehauta ja keitä miedommalla lämmöllä 20 minuuttia. Kaada sitten sekaan tomaattimurska ja tomaattipyree. Hauduta kannen alla, kansi raollaan, puolisen tuntia välillä sekoitellen. Mausta ja lisää lihapullat kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti