maanantai 23. tammikuuta 2017

Briesalaatti ja kuohkea karpalokastike

Kastike on todellakin kuohkea. Ja ihanan karpaloinen ja kirpeä. Salaatin ainekset ovat muutenkin hyvät, joten tältä odotan paljon.



Ainekset:
1 pieni kerä punasikuria
150 g briejuustoa
2 persimonia
100 g salaattisekoitusta
1 dl karpaloita
Kastike:
1 ½ dl karpaloita
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
2 tl sinappia
2 tl hunajaa
1 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Mittaa kastikkeen jäiset karpalot, balsamico, sinappi ja hunaja monitoimikoneeseen. Pyöräytä sohjoksi. Lisää öljyä ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai hunajaa.

Revi punasalaatti pieniksi paloiksi. Leikkaa juusto kolmioiksi. Kuori ja kuutioi persimonit.

Kokoa salaatti tarjoiluvadille. Lorauta pinnalle karpalokastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti